در آیین نوروز خوانی در روستای رضوانشهر رسم است که از حلوا ارده برای پذیرایی از میهمانان نوروزی استفاده کنند و همچنین نیز، مردان با آواز خواندن و نواختن ساز، فرا رسی kid ( نوروز خوان ها ترانه ها و اشعار خود را بداهه می خوانند.
نوروزخان باتجربه کسی است که در امرکردن مهارت بیشتری دارد گاهی اوقات اجرای آنها موسیقی و گاهی فقط آواز است.
بیشتر اشعار و ترانه ها به گویش محلی یا فارسی در محل پخش حلوا ارده یزدان به مردم بومی انجام می شود.
نوروز خوانی بهانه ای برای حفظ سنت دیرینه نیان به بزرگداشت و احترام به زندگی، ایجاد شادی و نشاط مردم است.
هدف این سنت ترویج دوستی بین مردم و ایجاد رضایت بیشتر آنها قبل از رسیدن به سال نو است.
حلوا ارده، دسر غنی و شکننده ای که در بسیاری از فرهنگ ها محبوبیت زیادی دارد، به قدری پر است که تقریباً احساس می کند.
یک وعده غذایی است و نه کاملاً ناسالم بیش از صد نوع حلوا وجود دارد که به طور کلی آجیل و یا دانه های شیرین شده و آسیاب شده است.
نقش آن بهعنوان یک دسر اصلی در طول قرنها و فرهنگهای بسیار گسترده است که به سختی میتوان گفت که متعلق به یک ملیت است.
از آن لذت می بریم و به طور گسترده در مغازه ها و بازارهای سراسر اتحاد جماهیر شوروی سابق در دسترس است، با این حال، در آنجا بیشتر با آسیای مرکزی مرتبط است، نقطه ورودی که حلوا ارده از آنجا به روسیه، اوکراین و بلاروس راه یافت.
آسیای مرکزی از نظر تاریخی و جغرافیایی به فرهنگ حلوا ارده خوری ترکی، عربی و هندی نزدیکتر است.
نام حلوا ارده از کلمه عربی حلوا ارده به معنای شیرینی یا دسر گرفته شده است منشا حلوا ارده مورد مناقشه است، اگرچه بسیاری از منابع روسی زبان ادعا می کنند که منشاء آن در ایران حدود 2500 سال پیش است.
به نظر می رسد در قرن هفتم این کلمه به خمیری از خرما و شیر در عربستان اطلاق می شد و در قرن نهم به خمیری از آرد و شکر اشاره داشت.
حال حلوا ارده می تواند به دو دسته شیرینی اشاره داشته باشد یکی ترکیبی ژلاتینی از آرد سرخ شده و شکر است که در یونان، هند و خاورمیانه رایج است.
دیگری که در اتحاد جماهیر شوروی سابق محبوبتر است، از آجیل یا کره دانه و شکر درست میشود و در مدیترانه، بالکان، اروپای شرقی، آسیای مرکزی و بخشهایی از خاورمیانه و هند محبوبیت دارد در برخی کشورها حلوا ارده را از میوه ها یا هویج نیز تهیه می کنند.
در تاجیکستان و ازبکستان به حلوا ارده « لاوز » می گویند در آنجا، آن را در دو نسخه می آید نسخه نرم از شربت شکر، سفیده تخم مرغ و دانه کنجد ساخته شده است.
نوع جامد آن با افزودن دانه های کنجد به شکر کشیده می شود شكر كشيده شده با جوشاندن شكر و آب توليد مي شود و سپس شكر پخته شده را به هم مي زنيم تا به ماده اي سفيد، غليظ و قابل انعطاف تبديل شود.